22. veebruar 2023

Lugemissoovitus 2/2023

Sel korral oli meil rõõm paluda soovitajateks Puänt kirjastuse (endise raamatupoe) eestvedajaid. Elisa-Johanna Liiv soovitab lugeda Jonathan Littelli teost "EUMENIIDID" ja kirjeldab seda nii: 

"Eumeniidid - karm ja õudne? Kahtlemata. Littell aga on suutnud sisse kirjutada ka musta huumorit ja avanud natsiõudusi läbi inimliku prisma.See on kohati väga lohutu, aga väga huvitav on peategelase siseheitlusi jälgida ja talle kaasa elada - on see siis vihastudes või talle kaasa tundes, sest ootamatult on autor suutnud selle vastiku tegelase siiski ka sümpaatseks kirjutada."

Triinu Kööba soovitab lugeda Merlin Sheldrake'i "LÄBIPÕMUNUD ELU", sest: 

"Sa ei pea olema loodushuviline, et see raamat sind endasse haaraks ja jalust rabaks. Merlin Sheldrake on oma aastatepikkuse uurimuse pannud väga mõnusalt loetavateks lugudeks. See on teekond läbi džunglite, ajude, laborite ja söökide, mille keskmes on ikka ja alati müstilised seenevõrgustikud. See planeedi suurim organism hoiab põnevust algusest lõpuni. Tahaksin kõige jahmatavamad faktid teile lauale laduda, aga jätan selle tegemata. Head avastamist! Pärast lugemist hakakd maailma tõenäoliselt teistsuguse pilguga vaatama.
Ps. Merlin Sheldrake esineb 11-12. mail toimuval Biotoopia konverentsil, mille teemaks on "Maa-alused võrgustikud" https://www.facebook.com/events/833849887714164".

Aitäh, Elisa ja Triinu!